Kul att du är intresserad av vår reseguide! Sidan du försöker nå finns tyvärr inte, men titta gärna runt här så hittar du kanske vad du söker!

Belgien

Välkommen till vår reseguide om Belgien. Här hittar du inspiration och tips på resor, boende, sevärdheter, med mera. Mycket nöje!

Välkommen till Belgien

Belgien är bland annat känt för sin goda choklad, de många inhemska ölsorterna och de många Michelinkrogarna. Landet har dessutom blivit ett maktcentrum för Europa ‐ många av EU:s institutioner håller till i Belgien och främst då i Bryssel.

Bryssel + EU = sant

Bryssel + EU = sant. Foto: Matt May (CC BY 2.0)

Belgien är känt för att vara ett mångkulturellt land med drygt 10 miljoner invånare. Landet är trespråkigt med två stora regioner: Flandern där det talas nederländska och Vallonien som är franskspråkigt. I landets östra del finns också en mindre tysktalande minoritet.

Trots att landet är så litet så har Belgien en mycket varierad natur. Längst Nordsjökusten finns fina sandstränder, i öster ligger Ardennernas skogsklädda berg och mitt emellan kust och berg ligger en levande landsbygd med fina byar. Förutom huvudstaden Bryssel är Antwerpen, som är ett ett viktigt mode- och designcentra, och den gamla staden Brygge två populära städer att besöka.

Belgisk Moule Frites

Belgisk Moule Frites. Foto: Martin Burns (CC BY 2.0)

Det som främst lockar Belgiens turister är festivaler, shopping, konst, belgisk choklad, belgiskt öl och landets matkultur. Det belgiska köket är världskänt och många av landets restauranger har fått stjärnor i Guide Michelin. Bland landets nationalrätter finns våfflor, grodlår och musslor – och mycket av maten serveras givetvis med den belgiska uppfinningen pommes frites.

Dagens v?der, Bryssel

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regnskurar
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!