Bryssel

Bryssel är Belgiens huvudstad men kan också anses var EU:s "huvudstad" då den mesta av EU:s administration finns här, liksom Europaparlamentet och Europeiska kommissionen.

Staden har en stor internationell prägel och har ett stort antal besökare varje år. Dels politiker förstås, med tanke på EU:s verksamhet här, men även andra kan uppskatta staden.

Grote Markt, stadens mest kända torg

Grote Markt, stadens mest kända torg. Foto: Francisco Antunes (CC BY-SA 2.0)

Resa till Bryssel

Flyg, tåg eller bil? Hur du än väljer än vill resa till Bryssel så har vi flera tips på hur du reser hit så smidigt som möjligt. Ta gärna del av våra tips för att hitta rätt resa för dig.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Bryssel. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

Sugen på att gå på museum? I Bryssel finns över 90 st, så förmodligen hittar du något för dig. Här kan du bland annat bekanta dig med landets och stadens historia, de belgiska serietecknarna, och Belgiens historia som kolonialmakt.

Sevärdheter

Manneken Pis är förmodligen den mest kända av Bryssels sevärdheter. Den lilla kissande pojken återfinns på nästan varenda vykort från Bryssel. En annan, något mindre känd, symbol för Bryssel är Atomium.

Shopping

Bryssel erbjuder ett stort utbud av shopping, speciellt av det lite dyrare slaget. Här finns en bra mix av små butiker och större kedjor. Det finns många butiker med landets kanske främsta specialitet – choklad.

Mat och dryck

Mat och dryck. I Belgien finns en stor mängd restauranger av hög kvalitet. Stadens internationella fokus, med många politiker och diplomater, gör att priserna är relativt höga.

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Bryssel med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Bryssel? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Bryssel.

Dagens v?der, Bryssel

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regnskurar
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!