Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Belgien till riktigt bra priser!

Shopping

Bryssels blandning av olika kulturer och nationaliteter har gjort shoppingen spännande och innehållsrik. Det som främst är populärt för turister att shoppa i Belgien är choklad, öl, ost och kläder (gärna kläder med seriefigurer..).

Trendiga kläder

Det finns många populära belgiska designers, som Martin Margiela, Christophe Coppens och Christa Reniers, så det kan vara värt att kolla upp för den klädintresserade. Belgiska butiker har ofta rea i januari och i juli, så då kan man göra många fynd.

Det shoppingområde som ligger runt gatorna Antoine Dansaert straat, Sint-Goriksplein, Léon Lepage straat och Kartuizersstraat är populära bland de unga och trendmedvetna. Där finns designbutiker med kläder bland annat från ovanstående belgiska designers.

Exklusiva butiker

Vid Waterloolaan hittar man de dyraste, finaste, lyxigaste och mest exklusiva affärerna – bland annat designerbutiker som Chanel, Dior, Gucci, Delvaux och Calvin Klein. I närheten finns också välkända kedjor som MaxMara, Deschamps och Dominguez.

Antikviteter

Om man är ute efter något alldeles speciellt bör man bege sig till en antikvitetsaffär. Besök gärna antikmarknaden på Grote Zavelplatsen med omnejd. Där finns massor av saker och alla varor håller en hög kvalitet. Lördagar och söndagar är bästa dagarna att besöka antikmarknaden. The Grand Sablon har också en antik weekendmarknad och hela gatan är egentligen fylld av olika antikaffärer. På Vossenplein är det loppmarknad varje morgon och där kan man säkert också göra en hel del fynd.

Fyndläge på Vossenplein

Fyndläge å Vossenplein. Foto: Françoise Walthéry (CC BY-SA 2.0)

Marknader

Från lyx och glamour till den härliga atmosfären på stadens marknad. Om man vill uppleva något alldeles speciellt och är beredd att kliva upp tidigt en söndagsmorgon bör man bege sig till stationen Zuid. Där finner man kryddor och grönsaker likväl som skinnvaror och klänningar. På onsdagar hålls en liknande marknad vid Muntplain.

Belgisk choklad och andra godsaker

Vid Grote Zavelplatsen finns flertalet chokladbutiker. Belgisk choklad är något utöver det vanliga och belgarna är också väldigt stolta över sin choklad. Choklad är en perfekt present till alla därhemma &ndsah; om nu chokladen räcker hela vägen hem vill säga... En populär chokladbutikskedja är Neuhaus. Redan 1857 startade den första Neuhaus-butiken och idag finns butiker över hela landet.

Au Suisse är en delikatessbutik som säljer och även serverar belgisk mat. Ett bra tips för den som vill få med sig lite goda belgiska delikatesser hem.

Dagens v?der, Bryssel

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regnskurar
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!