Resa till Bryssel

Bryssel ligger i centrala Belgien, och för skandinaviska resenärer kommer man enklast till staden med flyg (flygförbindelserna är mycket goda).

Flyg till Bryssel

SAS och Brussels Airlines flyger direkt från Köpenhamn och Stockholm till Bryssel. Flygtiden till Bryssel är 2-3 timmar. Med en mellanlandning har man fler alternativ att ta sig till Bryssel, t.ex. med Lufthansa via Frankfurt eller München. Restiden blir förstås något längre än om man flyger direkt, men det går att hitta resor med relativt korta bytestider.

Ryanair flyger från både Göteborg och Skavsta till Charleroi i södra Belgien varifrån man man relativt enkelt kan ta sig till Bryssel med buss och tåg.

Brussels Airlines

Brussels Airlines. Foto: Andy Mitchell (CC BY-SA 2.0)

Det går att boka resor från SAS destinationer i Sverige, till exempel Östersund och Umeå, till Bryssel på en och samma biljett. Resan går då via Stockholm och/eller Köpenhamn.

Räkna med ett biljettpris från ca 1500 kr t/r, men det kan gå att hitta billigare biljetter om man bokar i god tid eller om flygbolagen har kampanjer med lägre priser.

Tåg till Bryssel

Det går att åka tåg från Sverige till Bryssel, restiden är ca 17-20 timmar om du utgår från Malmö. Vi har tyvärr inte några aktuella prisuppgifter.

ICE från Bryssel till Tyskland

ICE från Bryssel till Tyskland. Foto: Simon Blackley (CC BY-ND 2.0)

Bil till Bryssel

Från Malmö till Bryssel är det drygt 95 mil. Bortsett från färjeförbindelsen mellan Rödby och Puttgarden är det motorväg i princip hela resan (det går även att ta en omväg över Jylland för att undvika färjeförbindelser helt).

Vägnätet i Belgien håller en mycket god standard.

Du passerar Danmark (såvida du inte åker färja från Sverige till Tyskland), Tyskland och eventuellt Nederländerna (beroende på vilken väg du väljer) på vägen till Belgien, så tänk på att kolla upp vad som gäller för trafiken i dessa länder också.

Dagens v?der, Bryssel

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regnskurar
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!