Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Belgien till riktigt bra priser!

Brygge

Brygge, eller Brugge som staden heter på nederländska, ligger i regionen Flandern i nordvästra Belgien. Stadens centrum, där ca 20000 av stadens 120000 invånare bor, är ett av UNESCO:s världsarv.

I centrala Brygge finns ett flertal kanaler och den medeltida arkitekturen karakteriserar de flesta byggnaderna (se bilden nedan). Det är helt klart en upplevelse att vandra omkring här!

En typisk Brygge-miljö

En typisk Brygge-miljö. Foto: Neil Thompson (CC BY-SA 2.0)

Resa till Brygge

Flyg, tåg eller bil? Hur du än väljer än vill resa till Brygge så har vi flera tips på hur du reser hit så smidigt som möjligt. Ta gärna del av våra tips för att hitta rätt resa för dig.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Brygge. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

Brygge har en lång historia och ett stort utbud av museum. Vill du veta mer om choklad, diamanter eller pommes frites? Ja, då hittar du garanterat ett museum i din smak.

Sevärdheter

Egentligen behöver man inte peka ut några special sevärdheter då staden Brygge i sig är en sevärdhet. Den historiska stadskärnan är mycket välbevarad, och en kanaltur kan rekommenderas för att se så mycket som möjligt av den.

Shopping

Shopping i Brygge är synonymt med att köpa spetsar – här finns över 80 butiker med just det temat. I övrigt är shoppingen likvärdig med den som finns i de flesta europeiska städer i samma storlek.

Mat och dryck

I och omkring Brygge finns osedvanligt många restauranger i högsta klass, vilket inte minst ses i tilldelningen av Guide Michelin-stjärnor. För alla som vill ha mat och dryck av högsta klass går det därför inte nöd här.

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Brygge med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Brygge? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Brygge.

Dagens v?der, Brygge

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Lätta regnskurar
11 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!