Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Belgien till riktigt bra priser!

Shopping

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Brygge är en bra stad för den som gillar shopping. I en historisk, romantisk och mysig atmosfär finns såväl trevliga småbutiker som stora shoppinggallerior. Allt möjligt finns att handla i Brygge, där finns modebutiker, inredningsaffärer, delikatessbutiker, souvenirbutiker och mycket mera. Många av butikerna ligger dessutom i shoppinggallerior så att man kan strosa runt utan att bekymra sig om regn och rusk.

Brygges specialiteter

Belgien är känt för sin choklad, sitt öl och sin ost. Dessa saker är också åtråvärda att köpa med sig hem som souvenirer och minnen från landet. Visste du till exempel att det finns över 300 sorters öl i som tillverkas i Belgien? När det gäller just Brygge så finns det flera olika specialiteter från staden. Dit hör till exempel spetsar från Brygge, eftersom staden är känt som ett spets- och knypplingscentrum. Det finns över 80 olika spetsbutiker i Brygge! Överhuvudtaget är handgjorda saker från Brygge väldigt populärt, till exempel nallar och dockor. Julpynt är en annan sak som kan vara värt att titta lite närmare på vid ett besök i Brygge, de gör massor med vackert pynt som också känns lite annorlunda och nästan exotiska för oss svenskar. En speciell ost tillverkas i Brygge, ”Oud-Brygge” ost och det tillverkas också två goda spritsorter i staden, nämligen "Oude Brugsche Graangenever" och "t Brugs Dreupeltje Citroenjenever". Prova gärna den belgiska chokladen och passa på att köpa hem av den goda chokladen vid ett besök i någon av de många chokladbutikerna i Brygge. Besök gärna exempelvis chokladbutikerna ‘t Kanthuisje på Breidelstraat 5 och Chocoladehuisje på Wollestraat 15.

Shoppinggallerior

Några av de mest populära shoppinggalleriorna är Zilverpand (Zuidzandstraat), Alberthal (Zuidzandstraat), Ter Steeghere (Burg), Da Gouden Boom (Hallestraat) och Theaterboetieks (Vlamingstraat). De största shoppingstråken i Brygge är lokaliserade mellan ‘t Zand and Markt Square. Det finns tre stora shoppinggator i staden, Steenstraat, Geld Montstraat och Jakobstraat och flera andra gator kantade av affärer utgår från dessa tre stora gator. De största klädkedjorna finns på Steenstraat, medan de flesta mindre lyxiga boutiquer ligger på Noordzandstraat.

Marknader

På onsdagsmorgnar hålls en väldigt bra matmarknad på torget Markt. På lördagar hålls istället en fin klädmarknad på ´t Zand torget. Mellan tisdagar och lördagar hålls fiskmarknaden tvärsöver kanalen, mittemot Burg torget, öppet. På helgerna hålls också en utmärkt loppmarknad vid Dijver Canal för den som vill titta på äldre saker och göra spännande fynd till låga priser.

Dagens v?der, Brygge

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Lätta regnskurar
11 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!