Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Belgien till riktigt bra priser!

Museum

Brygges invånare är mycket intresserade av kultur och de är också väldigt stolta över sitt kulturintresse. Det visar sig inte minst med tanke på hur många museer som staden har. Det finns verkligen museum för alla smaker.

För dig som tänker besöka mer flera museer rekommenderas köp av Brygge City Card, ett turistkort som ger många förmåner, bland annat gratis entré till en mängd museer runt om i staden.

Volkskundemuseum

I folkloremuseet Volkskundemuseum som ligger i ett gammalt "Godshuis" får man en bra inblick i det gamla flamländska vardagslivet. Där finns bland annat ett klassrum, ett flamländskt vardagsrum, ett värdshus, en konfektyrbutik, ett glasputseri, ett skrädderi, en hattmakares verkstad och så vidare.

Choco-Story

Belgisk choklad är världsberömd. Den som vill veta mer om den goda chokladen bör bege sig till museet Choco-Story. Museet uppstod på ett initiativ av familjen Van Belle, där fadern i familjen länge hade samlat på föremål som hade med chokladframställning att göra. Till slut blev samlingen så stor att han tyckte att det var dags att även visa upp den för allmänheten.

Pralintillverkning

Pralintillverkning. Foto: Kristina D.C. Hoeppner (CC BY-SA 2.0)

Chokladmuseet har tre våningar och man börjar sin rundtur på den översta våningen. Där kan man stifta bekantskap med chokladens historia. Därefter går man vidare till att se hur chokladen framställs. Självklart finns också en butik där man kan köpa allt som har med choklad att göra. Ett eldorado för chokladälskaren!

Diamantmuseet

Diamantmuseet är ett annat spännande specialmuseum som ligger i Brygge. På museet kan man stifta bekantskap med den intressanta och spännande historien om Brygge som faktiskt är ett av Europas äldsta diamantcenter (än idag är diamanter faktiskt en av Belgiens viktigaste exportvaror, men nu sker den mesta handeln i Antwerpen). På museet får man också lära sig allt om diamanter och även ta del av slipning av diamanter som sker dagligen.

Friet Museum

Vid ett besök i Belgien undgår det knappast någon att belgarna älskar pommes frites. Därför finns det förstås ett pommes fritesmuseum! Här finns fler än 400 föremål som visar den historiska vägen från den vildväxande potatisen i Peru till dagens pommes frites.

Museet ligger i ett av stadens äldsta och mest välbevarade hus, Saaihalle, som byggdes 1399 för att vara handelshus för köpmän från Genova. I husets medeltidskällare finns en restaurang som serverar pommes frites i alla möjliga varianter.

Dagens v?der, Brygge

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Lätta regnskurar
11 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!