Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Belgien till riktigt bra priser!

Sevärdheter

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Brygge är känd som en stad perfekt för den som vill ha en romantisk semester. Innanför stadsmuren kan man gå till fots längs alla de små pittoreska kanalerna som ligger i den gamla historiska stadskärnan. Man kan njuta av goda gastronomiska middagar på en av de många Michelinkrogarna, besöka chokladmuseet Choco-Story eller gå på rundvandring i bryggeriet Da Halve Maan. Vill man ha en romantisk resa till Brygge bör resan definitivt innehålla ett besök i Minnewater Park, troligen den lugnaste och mest romantiska platsen i hela staden. Parken innehöll förr såväl stadens hamn som stadens beginerkloster. De 14 beginergårdarna som ligger i Flandern är ett unikt fenomen i världen och de finns på UNESCO:s världsarvslista. Den i Brygge räknas som den mest sevärda. Absolut väl värd ett besök! Vid sidan av beginergården ligger dessutom Kärlekssjön.

Kanaltur

För att se så mycket som möjligt av Brygge rekommenderas en kanaltur. Från båten kan man nämligen se många av stadens ovanliga, okända och historiska saker och platser som man inte kan se från gatorna. Brygge är en gammal handelsstad och på en kanalrundtur kan man se Brygge så som de resande på medeltiden såg staden, eftersom på den tiden så fungerade kanalerna och flodsystemet just som vägar, främst för handelstrafiken. Vart tredje år arrangeras också en kanalfest i staden, vid namn Reiefest. Festen består av många historiska scener som utspelar sig längs den vackra upplysta staden och de besökande kan i sin egen takt färdas mellan de olika scenerna som utspelas. Det är flera hundra frivilliga skådespelare, dansare, sångare och liknande som deltar varje kanalfest och gör den till ett minne för livet. Varje scen som spelas upp tar sin utgångspunkt från någon del av stadens långa, rika och fascinerande historia, exempelvis medeltiden, renässansen, den burgundiska eran, barockperioden och så vidare.

Barge bron

En av Brygges mest kända sevärdheter är Barge bron. Det är en gångbro som förbinder stadsdelen Bargeplein som ligger i utkanten av den historiska stadskärnan med parken Minnewater. Bron är rödfärgad och ett bra exempel på asymmetrisk arkitektur. Den påminner faktiskt om ett kräldjur som kan klättra.

Burg

I slutet av den vackra gatan Breidelstraat ligger torget Burg, väl känt för att hysa den enda byggnaden i staden som härstammar från flera olika århundraden. På torget finns flera av stadens kända sevärdheter, som Brugse Vrije, rådhuset från 1500-talet, det gamla stadsarkivet samt den Heliga Blodets Basilika, där det också finns ett museum med reliken Det Heliga Blodet som bars av Greven av Flandern till staden i ett korståg till det Heliga Landet.

Dagens v?der, Brygge

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Lätta regnskurar
11 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!