Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Belgien till riktigt bra priser!

Mat och dryck

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

I Brygge finns restauranger för alla smaker och plånböcker, från enklare matställen, snabbmatställen och caféer till lyxiga Michelinrestauranger. Men oavsett vart man väljer att äta så kan man vara säker på att man blir serverad en riktigt god och kreativ kvalitetsmåltid. Många av de enklare matställena erbjuder dock inga sittplatser, så det kan vara värt att tänka på när man väljer restaurang.

Traditionell mat från Brygge

Det finns ingen speciell traditionell mat just från Brygge utan om man väljer att äta lokal och traditionell mat så är det traditionella rätter från Flandern som man får. Några av de ingredienser som man ofta använder i köket i Brygge är fisk från Nordsjön, sparris, kanin, bräss och öl. Typisk belgisk mat är annars belgiska våfflor, musslor, köttstuvning, brysselkål, räkfyllda tomater, kyckling eller fisk serverad i en tunn gräddsoppa, sparris med skirat smör och hårdkokt ägg och pommes frites med majonnäs. Överhuvudtaget är pommes frites en stor favorit i Belgien.

Guillaume

Denna restaurang blandar franska och flamländska smaker med spännande exotiska smaker och det har de gjort med stor framgång. Den kulinariska blandningen har helt riktigt också gjort Guillaume till ett av de mest populära ställena att äta på i Brygge. Inte ens restaurangens inredning har undgått fusion - gammalt och nytt blandas genom att gamla träbjälkar och träinredning blandas med modern design och hipp stil.

Den Dyver

Detta innovativa matställe har blivit rikligt belönat för sina bidrag till den lokala gastronomin i Brygge. Under de senaste åren har Den Dyver fått en rad utmärkelser för sina kreativa rätter baserade på det belgiska köket, vilka är skapelser av chefskocken Achim. Den kulinariske trollkarlen Achim använder sig av öl i många av hans maträtter och dessa kan alltså avnjutas på Den Dyver.

Duc de Bourgogne

På denna idylliska restaurant som ligger precis vid kanalen kan du beundra en av de vackraste utsikterna i hela Brygge, samtidigt som du kan avnjuta utsökt gourmetmat. Det är framförallt fransk mat som serveras på restaurangen och maten är otroligt god. Den charmiga restaurangen Duc de Bourgogne är också populär för frukostar, luncher eller bara en utsökt kopp lyxigt kaffe.

´T Vagevuur

Du får kämpa för att hitta en billigare meny så nära centrum som på restaurangen ´T Vagevuur. Visserligen kanske du inte får ditt livs matupplevelse på denna restaurang, men de har ett stort utbud av goda belgiska maträtter till riktigt bra priser. De har också gott om menyer som är väldigt prisvärda. Matborden väller ut på de stenlagda gatorna utanför restauranten, men inomhus är stämningen såväl varm som vänlig.

Stoepa

Denna bedårande lilla taverna precis intill Kärlekssjön har valt att lägga till en orientalisk smak till sin innovativa och spännande meny. Där blandas curryrätter och wokar med mer traditionella flamländska maträtter. Maten är välsmakande och håller en rimlig prisnivå. Om det är soligt bör du passa på att ta plats i deras trädgård som också är en perfekt plats för att fördriva några timmar medan du provsmakar det breda utbudet av goda belgiska ölsorter. Visserligen ligger restaurangen en liten bit från centrum, men det är väl värt det extra avståndet för att besöka Stoepa.

Restauranger i Guide Michelin

Vill du ha en matupplevelse som du kommer att minnas länge? De flesta krögare och kockar drömmer om en stjärna i Guide Michelin – men det är som lyckas.

Mat du minns

Mat du minns. Foto: "Tokyo JapanTimes" (CC BY-SA 2.0)

Här har vi listat de restauranger som har fått minst en stjärna av Guide Michelin (klicka på restaurangens namn för mer information).

De Karmeliet
Hertog Jan
Oud Sluis
Danny Horseele
De Jonkman
A'Qi
Auberge de Herborist
Bartholomeus
Cuines 33

De Oosthoek
De Zuidkant
Den Gouden Harynck
Jardin
La Trinité
Philippe Nuyens
Sans Cravate
Sel Gris
Ter Leepe

Angående betygssättningen brukar man säga att en restaurang med tre stjärnor är värt en resa, att en restaurang med två stjärnor är värd en omväg och att en restaurang med en stjärna är en väldigt bra restaurang i sin kategori.

Dagens v?der, Brygge

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Lätta regnskurar
11 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!