Antwerpen

Antwerpen är en hamnstad i norra Belgien med ca 450000 invånare. Staden är kanske främst känd för att vara centrum för diamanthandeln (och av denna anledning har staden figurerat i ett flertal filmer).

Sedan 1990-talet har staden alltmer profilerats som en modestad. Ett flertal belgiska designers kommer härifrån, och på Royal Academy of Fine Arts anses några av de bästa modeutbildningarna i Europa ges.

Rådhuset i Antwerpen

Rådhuset i Antwerpen. Foto: Kristina D.C. Hoeppner (CC BY-SA 2.0)

Resa till Antwerpen

Flyg, tåg eller bil? Hur du än väljer än vill resa till Antwerpen så har vi flera tips på hur du reser hit så smidigt som möjligt. Ta gärna del av våra tips för att hitta rätt resa för dig.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Antwerpen. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

I Antwerpen finns en lång rad intressanta museum, exempelvis Diamantmuseet, Rubens huis (konstnären Peter Paul Rubens kom från Antwerpen) och Rockoxhuis som berättar om stadens historia.

Sevärdheter

Staden är inte direkt känd för några sevärdheter, men här finns mängder med hus från 1500- och 1600-talet. Antwerpens Zoo, som är en av världens äldsta djurparker, är värd ett besök. Här finns också många parker och grönområden.

Shopping

Lockar det med shopping? I diamantdistriktet finns över 1500 diamanthandlare. Något billigare, i alla fall marginellt, är det att handla i några av de heta modebutikerna inne i centrala Antwerpen.

Mat och dryck

Här finns många restauranger som serverar mat och dryck av hög klass, många med belgiska och franska kök även om det numera är mycket stor variation i utbudet. Missa inte (?) den för området typiska rätten Paling in 't groen.

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Antwerpen med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Antwerpen? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Antwerpen.

Dagens v?der, Antwerpen

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Delvis molnigt
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!