Ta sig runt

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Antwerpen har en riktigt bra kollektivtrafik och det finns flera färdmedel att välja på för den som inte vill utforska staden till fots. Att cykla är annars också ett populärt färdsätt för lokalbefolkningen och det finns cyklar att hyra på många platser runt om i staden.

Spårvagn

Antwerpen har flera spårvägslinjer, både ovan och under jord. På slutet av 1970-talet byggdes flera tunnlar med tillhörande spårvägsstationer under jord i centrala Antwerpen. Men byggandet stoppades redan 1980 på grund av finansieringsproblem. Därför finns idag flera kilometer med övergivna tunnlar och totalt 10 underjordiska stationer som inte alls används. År 2004 beslutade staden dock om Pegasusplanen, vilken innebar att man planerar att återuppta en del av byggandet och öppna åtminstone en av de övergivna spårvägslinjerna. Kanske fortsätter man också att återuppta byggandet längre fram. Idag finns det totalt 12 linjer som används och 11 av de totalt 21 underjordiska stationerna används.

Tåg och buss

Antwerpen har en centralstation som är en viktig trafikknutpunkt för såväl regional och nationell tågtrafik som internationell tågtrafik. Staden har också en busstation som används för såväl lokalbussar som regionala bussar. Det är samma biljetter för både bussar och spårvagnar och man kan köpa allt från enkelbiljetter till veckobiljetter. Biljetterna kan köpas på centralstationen eller på turistbyrån.

Taxi

Det man ska ha i minnet när man besöker Antwerpen är att kollektivtrafiken inte fungerar nattetid. Mellan 01.00 och 05.00 finns varken bussar eller spårvagnar igång. Då är taxi ett bra alternativ. Självklart finns möjligheten till taxi förstås även på dagtid när kollektivtrafiken är igång, men det är förstås billigare att åka buss eller spårvagn när de möjligheterna finns. Att åka taxi är generellt sett ganska så dyrt i Antwerpen. Hur som helst så använder sig taxibolagen i Antwerpen av två tariffer, där den ena tariffen är för turer inne i centrala stan och den andra tariffen är utanför staden. Den andra tariffen är dubbelt så dyr eftersom de tar betalt även för resan tillbaka till stan. Innan du sätter dig i taxin bör du kolla upp vilken tariff som används. Två seriösa taxibolag att rekommendera är Antwerp Taxi och Metropole.

Dagens v?der, Antwerpen

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Delvis molnigt
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!