Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Belgien till riktigt bra priser!

Resa till Antwerpen

Antwerpen ligger i norra Belgien, ca 5 mil norr om Bryssel. Bil-, buss- och tågförbindelserna mellan städerna är mycket goda och restiden är kort. Staden har en egen flygplats – dock med ytterst begränsade flygförbindelser.

Flyg till Antwerpen

SAS och Brussels Airlines flyger direkt från Köpenhamn och Stockholm till Bryssel, varifrån man kan åka buss (Brussels Airport Express) till Antwerpen. Flygtiden till Bryssel är 2-3 timmar och bussresan tar ca 45 minuter, vilket gör detta till de snabbaste alternativen för att ta sig till Antwerpen från Skandinavien.

Med en mellanlandning har man fler alternativ att ta sig till Bryssel, t.ex. med Lufthansa via Frankfurt eller München. Restiden blir förstås något längre än om man flyger direkt, men det går att hitta resor med relativt korta bytestider.

Ryanair flyger från både Göteborg och Skavsta till Charleroi i södra Belgien varifrån man kan ta sig till Antwerpen via Bryssel (se nedan). De flyger också från Skavsta till Eindhoven i Nederländerna, varifrån man kan åka med Airportbus till Antwerpen.

Brussels Airlines

Brussels Airlines. Foto: Andy Mitchell (CC BY-SA 2.0)

Det går att boka resor från SAS destinationer i Sverige, till exempel Östersund och Umeå, till Bryssel på en och samma biljett. Resan går då via Stockholm och/eller Köpenhamn.

Räkna med ett biljettpris från ca 1500 kr t/r, men det kan gå att hitta billigare biljetter om man bokar i god tid eller om flygbolagen har kampanjer med lägre priser.

Tåg till Antwerpen

Det går att åka tåg från Sverige till Antwerpen, restiden är ca 17-20 timmar om du utgår från Malmö. Vi har tyvärr inte några aktuella prisuppgifter.

Järnvägsstationen i Antwerpen

Järnvägsstationen i Antwerpen. Foto: Todd Nienkerk (CC BY 2.0)

NMBS/SNCB kör tåg mellan Bryssel och Antwerpen. Under dag- och kvällstid går flera tåg varje timme. Restiden är mellan 35 minuter och 1 timme.

Bil till Antwerpen

Från Malmö till Antwerpen är det drygt 90 mil. Bortsett från färjeförbindelsen mellan Rödby och Puttgarden är det motorväg i princip hela resan (det går även att ta en omväg över Jylland för att undvika färjeförbindelser helt).

Vägnätet i Belgien håller en mycket god standard. Det finns inga vägtullar, förutom i Liefkenshoektunneln i Antwerpen.

Du passerar Danmark (såvida du inte åker färja från Sverige till Tyskland), Tyskland och eventuellt Nederländerna (beroende på vilken väg du väljer) på vägen till Belgien, så tänk på att kolla upp vad som gäller för trafiken i dessa länder också.

Dagens v?der, Antwerpen

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Delvis molnigt
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!