Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Belgien till riktigt bra priser!

Sevärdheter

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Antwerpen är en riktig innestad. Stadens invånare och besökare vill gärna se och ses. Staden är känd som ett mode- och designmecka och dessutom har staden sedan länge en betydande export av diamanter. Antwerpen är en lyxig, glamorös och samtidigt vänlig och hjärtlig stad. En härlig stad, väl värd ett besök! Missa inte att det riktiga Antwerpen finner man bakom fasaderna. När du är på besök i staden bör du därför gå på upptäcktsfärd bakom fasaderna. Det är där som man hittar stadens många skatter. Upptäck gärna Antwerpen till fots för att kunna ta del av så mycket som möjligt av vad staden har att erbjuda.

Okänd stad med mycket att erbjuda

Det är många som inte vet så mycket om Antwerpen eftersom det länge har varit en ganska okänd stad. Men faktum är att Antwerpen har en hel del spännande bakom sig. Staden har som sagt sedan länge varit ett viktigt diamantcentrum och detta kan man ta del av på det intressanta Diamantmuseet, där man också kan se en diamantslipare arbeta. I Antwerpen föddes och bodde också den välkände konstnären Peter Paul Rubens och man kan besöka hans hem för att se vart han arbetade. Flera av stadens museer har förstås också hans verk till beskådning. Överhuvudtaget har staden mycket att erbjuda kring konst, kultur, museer och historia. Även när det gäller shopping och gastronomi ligger staden i framkant. Musiken spelar också en betydande roll i Antwerpen och det märks eftersom man gärna njuter av konserter och nattklubbar i stadens alla hörn.

Antwerpen Zoo

Antwerpen Zoo är en av världens äldsta och mest kända djurparker. Det ligger precis bredvid centralstationen och Diamantmuseet. Det är mysigt att gå runt i de vackra omgivningarna och titta på världens alla djur.

Piraternas Ö och Adventure Island

I Antwerpen finns två stycken lekland och aktivitetsparker för barn och ungdomar. Piraternas Ö är en gammal lagerlokal som har renoverats och förvandlats till ett inomhusparadis för alla barn mellan 2 och 12 år. Har man fyllt 12 är det kanske snarare Adventure Island som lockar. Det är en nöjespark inomhus med bland annat minibilar, rodeo, surfing, videospel, laserdome, internet och graffiti.

Historiska byggnader

Antwerpen har en hel del historiska byggnader som är spännande att titta på för den som gillar historia och arkitektur. Dit hör bland annat Bourla Teater i senklassicistisk stil ritad 1827, centralstationen i eklektisk stil från 1895 – 1905, träfasaden från 1500-talet i Stoelstraat 11, restaurerad 1972, Huis Draeck patricerhuset med torn och vacker innergård, Jordaens hus från 1600- talet som var den berömde konstnären Jakob Jordaens hem, Mercator-Ortelius huset från 1500- och 1600-talet, Oude Beurs från 1500-talet och Prinsenhof med sin renässansträdgård från 1500- och 1600-talet. Många kyrkor är också öppna för besökare, bland annat Vår Fru katedralen som faktiskt är den största kyrkan i Belgien. Inne i kyrkan hänger också flera av Rubens verk.

Grönområden

Antwerpen är en stad med många grönområden. Två mysiga och pittoreska oaser man inte bör missa är Vlaaikensgang som ligger i närheten av Grote Markt och Groenplaats, samt Beginergården som har smala kullerstensgator, en mycket vacker innergård och St. Catherine kyrkan.

Dagens v?der, Antwerpen

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Delvis molnigt
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!