Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Belgien till riktigt bra priser!

Museum

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Antwerpen har alltid varit känd som ett mode- och designcentrum, likväl som kreativitetens högborg. Många är de konstnärer som har kommit från just Antwerpen, inte minst under 1500- och 1600- talen med bland annat Pieter Paul Rubens, Anthony Van Dyck och Jacob Jordaens. Därför är det inte så konstigt att det finns gott om museer i Antwerpen, dels en hel del intressanta konstmuseer, men också många andra spännande museer.

Rockoxhuis

Det första museum man bör besöka när man kommer till Antwerpen är Rockoxhuset. Det är nämligen en bra introduktion till Antwerpen och stadens historia. Rockoxhuset ägdes tidigare av Antwerpens borgmästare, Nicholas Rockox, som också var konstnären Rubens vän och beskyddare. I huset kan man bland annat beskåda verk från Rubens, van Dyck och Jordaens samt olika konstföremål från 1600- och 1700-talen. Men det absolut viktigaste i Rockoxhuset är nog bildspelet som berättar om Rockox och hans tid och det fungerar också som en bra inledning till Antwerpen och dess historia.

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

KMSKA, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, eller på svenska Det kungliga museet för sköna konster är ett konstmuseum som har en omfattande samling av konst som spänner sig från 1300-talet och fram till 1900-talet. Där finns bland annat världens bästa samling av Rubens konstverk, men där finns också verk från bland annat Jan Van Eyck, Roer van der Weyden, Hans Memling, Quinten Metsys, Bröderna Bruegel, Titian, Jacob Jordaens, Anthony van Dyck, James Ensor, Rik Wouters, Constant Permeke, Gust de Smet, René Mgritte och Pierre Alechinsky.

Diamantmuseum

Precis intill centralstationen och Antwerpens Zoo finner man Diamantmuseet. Man kan köpa en prisvärd kombibiljett som gäller både på museet och på zoo. Museet ger en intressant inblick i historien bakom diamanthandeln – från diamantminerna till den färdiga varan. Man kan se många värdefulla diamantföremål i museets vitrinskåp och dessutom kan man se en diamantslipare arbeta.

Foto Museum

De samlingar som finns i Fotomuseet hör till de viktigaste i Europa såväl när det gäller utställda föremål som hör till fotografering och när det gäller utställda fotografier. Det finns dels en permanent samling som baseras på fotoutrustning och bilder från Agfa-Gaevert och dels arrangeras det ständigt olika skiftande utställningar och filmföreställningar med fotografering i fokus.

Modemuseet MoMu

Modemuseet är en intressant plats för alla som är intresserad av kläder och mode. Där kan man stifta bekantskap med modets historia och fördjupa sig i museets stora samling av såväl historiska vackra kostymer som nutida mode. Förutom den permanenta utställningen arrangeras det ofta också varierande utställningar kring mode och kläder.

Rubens huis

Peter Paul Rubens är den mest kände personen som härstammar från Antwerpen och han är också en världsberömd konstnär. Det hus där han bodde och arbetade är nu museum. Det är ett fint hus som är byggt kring en vackert anlagd gårdsplats och en otroligt vacker trädgård. På ena sidan gårdsplanen fanns hans ateljé och på andra sidan hans bostad. Alla möbler är autentiska sedan Rubens bodde där med sin fru Helena Fourment. På väggarna hänger konstverk målade av Rubens eller av hans elever. I Rubenshuset arrangeras också temporära konstutställningar. Biljetten till Rubenshuset gäller också som inträde till Mayer van de Bergh Museet.

Dagens v?der, Antwerpen

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Delvis molnigt
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!