Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Belgien till riktigt bra priser!

Mat och dryck

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Antwerpens invånare har alltid varit kända som gourmander. Alla de olika nationaliteter som har samlats i Antwerpen har också bidragit till stadens gastronomi. Antwerpen har Europas näst största hamn och tack vare dess unika placering precis intill floden Schelde så var också Antwerpen redan under 1500-talet en livlig hamnstad där alla möjliga slags matvaror från när och fjärran kom i land och handlades med på marknaderna runt om i staden. Detta ser man spår av än idag också eftersom en hel rad exotiska matvaror även idag kan köpas såväl på marknaderna som i butikerna. Antwerpen självt har också odlat en hel del goda råvaror tack vare de omkringliggande gröna markerna.

Typiska rätter för Antwerpen

Typiska traditionella rätter för Antwerpen är bland annat ”Paling in´t groen” vilket är ål i grön sås, musslor, tomater med räkfyllning, kyckling eller fisk i gräddsoppa, samt maträtter med kanin, sparris, endiver och brysselkål. Man äter pommes frites till det mesta och man äter också gärna pommes frites med exempelvis majonnäs som en måltid. Belgisk ost, choklad och öl är världskänt.

Restauranger i Antwerpen

Många av restauranterna serverar typisk belgisk mat eller franskt kök med en touch av belgisk mat. Men de senare åren har det också öppnats en hel del nya trendiga restauranter som har valt att fokusera på internationell mat med en touch av Antwerpen eller Belgien. Dessutom är ju Antwerpen en multikulturell stad, vilket innebär att det finns en hel del etniska restauranger, vilket är perfekt för den som gärna vill prova på många olika sorters kök. De flesta restauranger är lokaliserade kring stadens historiska centrum, längs med floden, intill centralstationen eller i området Zuid. I Antwerpen finns restauranger för alla smaker och prisklasser och dessutom ett stort antal caféer med utomhusserveringar, trendiga brasserier, traditionella värdshus och så vidare.

Zuiderterras

Den här restaurangen är ett stort kännetecken för staden. Inte bara på grund av dess sällsamma design – den har nämligen formen av ett skepp – utan också för att maten är otroligt god på Zuiderterras. Restaurangen ligger precis vid flodkanten och därför är det en makalös utsikt, inte minst när solen går ner över Antwerpen.

Rodden Hoed

Denna fina och exklusiva restaurang gör anspråk på att vara Antwerpens äldsta restaurant. Den har tydligen funnits i en eller annan form ända sedan 1750. De har ett stort utbud av traditionella belgiska rätter på sin meny och självklart har de ett stort utbud av rätter med musslor. Restaurangen har en avslappnad, men samtidigt livlig atmosfär. Den är väldigt populär, så framförallt sommartid så rekommenderas det att man bokar bord i förväg.

Bacino

I skuggan av Antwerpens stora katedral, längst ner på en av gamla stans charmiga stenlagda gator hittar man Bacino, en restaurang som har fokuserat på fisk och skaldjur, även om de också serverar en del andra rätter. En av deras paradrätter är musslor serverade på fem olika sätt. De erbjuder prisvärda menyer som på intet sätt snålar med kvaliteten.

Sensunik

Sensunik är en rolig och annorlunda restaurang med familjevänliga maträtter. Restaurangen hör till de billigaste i staden, men det innebär inte för den sakens skull att de slarvar med matens kvalitet eller ger ut snåla portioner. Tvärtom, här får man mycket för pengarna och de otroliga priserna tillsammans med den höga kvaliteten gör att det är väl värt att ta den promenad som krävs för att nå denna restaurang. Dessutom har menyn på Sensunik olika teman för varje dag i veckan!

Restauranger i Guide Michelin

Vill du ha en matupplevelse som du kommer att minnas länge? De flesta krögare och kockar drömmer om en stjärna i Guide Michelin – men det är som lyckas.

Mat du minns

Mat du minns. Foto: "Tokyo JapanTimes" (CC BY-SA 2.0)

Här har vi listat de restauranger som har fått minst en stjärna av Guide Michelin (klicka på restaurangens namn för mer information).

Pastorale
Nuance
't Zilte
Bij Lam & Yin
Centpourcent
De Schone van Boskoop

Dôme
Eyckerhof
Herbert Robbrecht
Het Gebaar
Kommilfoo
't Fornuis

Angående betygssättningen brukar man säga att en restaurang med tre stjärnor är värt en resa, att en restaurang med två stjärnor är värd en omväg och att en restaurang med en stjärna är en väldigt bra restaurang i sin kategori.

Dagens v?der, Antwerpen

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Delvis molnigt
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!