Shopping

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Antwerpen är en ganska okänd stad för många, men faktum är att staden räknas som Europas mode- och designcentrum. Antwerpen är till och med en av Europas modehuvudstäder. Därför är det inte heller så konstigt att staden erbjuder massor av spännande shopping. Antwerpen har Europas näst största hamn och därför har staden länge varit välsignad med kommersiella varor från hela världen. Sedan länge har Antwerpen varit en handelsstad och idag är det också en populär shoppingstad. Faktum är att man faktiskt kan hitta ändlösa gator med rolig shopping i Antwerpen.

Mode och design i Antwerpen

Ett måste att besöka är förstås modecentrat Modenatie. Det ligger på shoppinggatan Nationalestraat. Det finns också flera andra välkända shoppinggator i staden, nämligen Kammenstraat, Eiermarkt, Korte Fasthuisstraat och Meir. Den som gillar mode kanske har hört talas om Antwerpen Six? Det handlar om sex stycken framstående modedesigners från Antwerpen som gick samman och skapade denna modedesignergrupp. Självklart hittar man därför också flaggskeppsbutiker till dessa modeskapare som ingår i designergruppen, men också butiker från många andra framstående modedesigners i Belgien och i världen. Butikerna kring Lombardenvest är ett måste att besöka för den som tycker om nyskapande mode. För att hitta ännu mer kläder, skor och accessoarer passar det bra att besöka The Wilde Zee, Huidevetterstraat och Lange Gasthuisstraat.

Diamanter och inredning

Ett annat måste när man är på besök i Antwerpen är förstås att besöka diamantdistriktet som ligger kring centralstationen. Detta område är faktiskt världens största område för shopping av diamanter. I staden finns ofattbara 1500 stycken diamanthandlare! Mode och design är alltså något som präglar staden och det avspeglar sig förstås också på heminredning. Om man tycker om inredning och aktiviteter har staden mycket att erbjuda. Ett tips är att besöka Leopoldstraat som har flera butiker dedikerade till just inredning och antikviteter. På besök i Antwerpen bör man inte heller missa stadens populära marknader, till exempel Vogelmarket på Theaterplein som hålls på söndagsmornar och Exotic Market som hålls på Theaterplein på lördagar.

Choklad, ost och öl

Förutom mode, design och inredning så är Belgien välkänt för sin världsberömda och ytterst goda belgiska choklad. I Antwerpen finns det flertalet chokladbutiker där man kan köpa allt möjligt som har med choklad att göra. Belgien är också det land som har framställt flest ölsorter i världen och de har många goda ölsorter, så om man tycker om öl kan man få med sig en hel del intressanta sorter hem från ett besök i Antwerpen. I staden finns också flera bryggerier så om man är nyfiken på hur öl framställs så kan man åka dit och vara med på en rundvandring för att sedan avsluta med att provsmaka olika sorters belgiskt öl. Belgisk ost är en annan specialitet från Belgien och Antwerpen.

Dagens v?der, Antwerpen

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Delvis molnigt
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!