Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Belgien till riktigt bra priser!

Ta sig runt

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

De stenlagda gatorna i Brygges Old Town är välanvända av de miljontals turister som har vandrat runt i denna sagostad i vördnad. Och detta bör man nog ta lärdom av, för det bästa sättet att utforska Brygge på är just genom att gå till fots. Den gamla staden byggdes i en svunnen tid, långt innan bilen ens var uppfunnen, vilket gör att denna del av staden aldrig någonsin utformades för att passa för fordon. Därför bör det också undvikas in i det längsta. Vill du snabbare från punkt A till punkt B än du kan gå så bör du följa lokalbefolkningens råd att två hjul är bättre än fyra – cykel är alltså ett av de bästa sätten att ta sig runt i Brygge.

Cykeluthyrning

Att cykla är alltså både ett praktiskt och ett populärt sätt att ta sig runt i Brygge. Men cyklister bör vara försiktiga på de trånga gatorna i den historiska delen av staden. Cyklar kan hyras hos bland annat De Ketting som ligger på Gentpoortstraat 23, hos Popelier som ligger på Mariastraat 26 och på många hotell, vandrarhem och på järnvägsstationen.

Buss

Lokaltrafiksbolaget De Lijn trafikerar Brygge och andra delar av Flandern. Det finns över 50 olika busslinjer som trafikerar Brygge och de omgivande platserna vid kusten. Busstationen ligger intill järnvägsstationen och det finns också mängder av busshållsplatser i staden, till exempel vid torget Zand, vid det nya konserthuset samt vid torget Markt.

Taxi

Om du vill åka bil inne i Brygge så är det smart att välja taxi, så får föraren oroa sig för att navigera sig genom stadens smala, trånga gator och enkelriktade trafiknät. Taxihållplatser finns bland annat på torget Markt och vid järnvägsstationen. Två av de mest kända taxibolagen i Brygge är Taxi Snel och Bruges Taxi Service.

Dagens v?der, Brygge

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Lätta regnskurar
11 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!