Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Belgien till riktigt bra priser!

Resa till Brygge

Brygge ligger i nära kusten i norra Belgien, 10 mil norr om Bryssel. Brygge har ingen egen flygplats, men bil-, buss- och tågförbindelserna med Bryssel är mycket god och restiden är kort.

Flyg till Brygge

SAS och Brussels Airlines flyger direkt från Köpenhamn och Stockholm till Bryssel, varifrån man kan åka buss (Brussels Airport Express) till Brygge. Flygtiden till Bryssel är 2-3 timmar och bussresan tar drygt en timme, vilket gör detta till de snabbaste alternativen för att ta sig till Brygge från Skandinavien.

Med en mellanlandning har man fler alternativ att ta sig till Bryssel, t.ex. med Lufthansa via Frankfurt eller München. Restiden blir förstås något längre än om man flyger direkt, men det går att hitta resor med relativt korta bytestider.

Ryanair flyger från både Göteborg och Skavsta till Charleroi i södra Belgien varifrån man kan ta sig till Brygge via Bryssel (se nedan).

Brussels Airlines

Brussels Airlines. Foto: Andy Mitchell (CC BY-SA 2.0)

Det går att boka resor från SAS destinationer i Sverige, till exempel Östersund och Umeå, till Bryssel på en och samma biljett. Resan går då via Stockholm och/eller Köpenhamn.

Räkna med ett biljettpris från ca 1500 kr t/r, men det kan gå att hitta billigare biljetter om man bokar i god tid eller om flygbolagen har kampanjer med lägre priser.

Tåg till Brygge

Det går att åka tåg från Sverige till Brygge, restiden är ca 17-20 timmar om du utgår från Malmö. Vi har tyvärr inte några aktuella prisuppgifter.

Järnvägsstationen i Brygge

Järnvägsstationen i Brygge. Foto: The Integer Club (CC BY 2.0)

NMBS/SNCB kör tåg mellan Bryssel och Brygge. Under dag- och kvällstid går flera tåg varje timme. Restiden är 1-1,5 timme beroende på avgång.

Bil till Brygge

Från Malmö till Brygge är det drygt 100 mil. Bortsett från färjeförbindelsen mellan Rödby och Puttgarden är det motorväg i princip hela resan (det går även att ta en omväg över Jylland för att undvika färjeförbindelser helt).

Vägnätet i Belgien håller en mycket god standard.

Du passerar Danmark (såvida du inte åker färja från Sverige till Tyskland), Tyskland och eventuellt Nederländerna (beroende på vilken väg du väljer) på vägen till Belgien, så tänk på att kolla upp vad som gäller för trafiken i dessa länder också.

Dagens v?der, Brygge

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Lätta regnskurar
11 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!