Ta sig runt

Bryssel har ett modernt och effektivt lokaltrafiknät som består av tunnelbana, spårvagn och bussar. Rör man sig enbart i de allra centralaste delarna, tar man sig också lätt fram till fots.

Kollektivtrafik

Tunnelbanan, som här går under namnet Metro, består av tre linjer med gott om stationer och korta intervaller mellan tågen. Spårvagnsnätet är väl utbyggt och går både ovan och under jord. All kollektivtrafik sköts av STIB (Société des Transports Intercommunaux de Bruxelles) och biljetterna gäller därför på alla färdmedel, vilket gör byten mycket smidigt.

En av stadens spårvagnar

En av stadens spårvagnar. Foto: William Murphy (CC BY-SA 2.0)

En vanlig biljett som gäller i en timme kostar omkring €1,60. Det finns också dagskort (pris ca €4.20) och biljetter för flera resor och flera dagar. Biljetterna köps i automater som finns vid alla större hållplatser, eller i butiker och kiosker runt om i staden.

Brussels Card

Med ett Brussels Card får obegränsad tillgång till kollektivtrafiken samt fri entré till över 30 olika museum i staden. Dessutom får man 25 procents rabatt på massor av butiker och restauranter i staden och så ingår en bra karta och illustrerad guide över Bryssel. Man kan köpa ett kort som är giltigt i 24 timmar (ca &eur;20), 48 timmar (ca &eur;28) eller 72 timmar (ca &eur;33). Kortet säljs bland annat på turistbyrån, olika hotell och museer runt om i staden.

Taxi

Självklart finns också möjligheten att åka taxi i Bryssel, men det kan vara bra att veta att taxi är relativt dyrt i Bryssel. Fråga gärna om ungefärligt pris innan resa. De två största taxibolagen i Bryssel är Taxi Bleus och Taxi Verts.

Dagens v?der, Bryssel

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regnskurar
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Belgien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Belgien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!